نوعی پلو که فقط در اردبیل تهیه میشه سوتدی پلو است که همیشه با ماهی دودی یا قزل آلای سرخ کرده یا انواع دیگر ماهی به همراه کشمش و خرما خورده میشه
مواد لازم
برنج حسنی معطر برای هر نفر یک پیمانه
شیر گاو به مقدار لازم(متناسب با مقدار برنج یعنی هر سه پیمانه برنج یک لیتر شیر لازم دارد)
کره به مقدار دلخواه
کشمش و خرما
دارچین و نمک
ماهی دودی آب پز و پاک شده یا ماهی تازه
طرز پخت:
ابتدا برنج پاک شده را شسته و در یک قابلمه تفلون نچسب ( حتما این مورد رعایت شود) به همراه کره و شیر و قدری نمک به صورت کته در شعله بسیار ملایم می پزیم. کافی است روی برنج در داخل قابلمه تا دو انگشت شیر داشته باشد .
تا بخار شدن نصف شیر در ظرف باز بوده و شعله را خاموش می کنیم و بیست دقیقه می گذاریم همه شیر به خورد برنج برود. سپس دم کن روی قابلمه می گذاریم و روی شعله کم اجازه می دهیم در زمانی حدود بیست دقیقه کته پخته شود. می توان وسط دم کشیدن آن را به قابلمه ای دیگر انتقال داد که به ته آن نان لواش و روغن جهت ته دیگ گذاشته شده است.
اما خود این نوع کته با شیر ته دیگ بسیار خوشرنگ و خوشمزه ای دارد .
ممکن است این پلو تماما با قدری زعفران به رنگ زرد نیز پخته شود.
کشمش و خرما نیز با کمی روغن داغ تفت داده شده و با دارچین و جهت رفع سردی ماهی در کنار آن خورده می شود.
عکس از https://www.zibakade.com
Gardash sutdi piloin sari kokida olar
درود بله این غذا با زعفران هم پخته میشه و به رنگ زرد در میاد ،اما سفیدش هم هست
مرسی از دستور غذایی
باید خیلی خوشمزه باشه
یه روز درست میکنم مطمئنم میپسندیم
آذریها کلاٌ "خاصا خور" هستن
(غذاهای خاص و خوشمزه و یونیک میپسندن)
پونی جان سوتدی درسته یا سوتلی ؟
خوش آمدی
سوتدی یا سوتلی جفتش به معنی پلوییه که با شیر درست میشه
به نظرم این پلو مثل شیر برنجه ولی سفت تر
ولی دیگه ما نمک توش نمی ریزیم
ما شیر برنج رو با عسل یا مربا میخوریم
ماهی هم که کلا شده غذای سلطنتی بسکه گرون شده!
درود
دقیقا پلوئه
مانند کته
اما طعم شیر و ته دیگش اونو متفاوت کرده با کته ساده
مرسی از دستور غذایی
باید خیلی خوشمزه باشه
یه روز درست میکنم مطمئنم میپسندیم
آذریها کلاٌ "خاصا خور" هستن
(غذاهای خاص و خوشمزه و یونیک میپسندن
سوتدی درسته یا سوتلی ؟
سوتلی و سوتدی هردو گفته میشه
بحث ادغام کن در یرملون ئه!
سلام
خدا سلامتی بهتون بده؛ کلی از خاطرات بچگیم رو زنده کردین.
مادر بزرگم همیشه این برنج رو با مرغ ساده برامون درست میکرد.
من تا الان بیشتر از ده بار درست مردم؛ اما مثل طعم پلوی مامان بزرگم نمیشه.9
خوشحالم..
شیرش باید طبیعی باشه با برنج حسنی معطر
چه جالب نشنیده بودم تا حالا. امتحان می کنم. ممنون
خیلی خوشمزست ما چهارشنبه سوری شب همیشه سوتی پلو با ماهی دودی می خوریم خیلی عالی میشه
نوش جان
لطفا اش دوغ روهم امووزش بدین
در وبلاگ هست ، نگاه به آرشیو بیاندازید