سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

آش رشته اردبیل

سلام


آش رشته ای که خصوصابه عنوان نذری در مناسبت ها در اردبیل پخته  می شود با آش رش سایر شهر ها تفاوت اساسی دارد و  سبزی ندارد


مواد لازم برای آش رشته اردبیل


رشته :  نیم کیلو گرم


پیاز درشت : یک عدد


حبوبات پخته شده : شامل عدس - نخود- لوبیا سفید - لوبیا چیتی مجموعا دو لیوان


آلبالو تازه یا خشک : یک سوم لیوان


آرد : دو قاشق پر غذاخوری


کوفته قلقلی : یک چهارم لیوان (به گوشت چرخ کرده پیاز و نعناع خشک افزوده و کوفته هایی به اندازه دانه گیلاس درست کرده و در آب و کمی روغن می پزیم طوری که آب آن بخار شده و در روغن کمی سرخ شوند)


آلوی بخارا- برگه زرد آلو - زغال اخته خشک- زرد آلوی درسته - مجموعا دو لیوان


نعناع خشک- روغن - زرد چوبه - نمک- رب گوجه فرنگی - آبغوره (قدری)


طرز پخت:


نخست دو قاشق روغن درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی شعله ملایم داغ می کنیم و دو قاشق آرد  و نصف قاشق غذاخوری زرد چوبه و یک پیاز خرد شده به صورت نگینی را داخل روغن تفت   می دهیم تا طلایی شود سپس دو لیتر آب جوش را اندک اندک داخل آن ریخته و حسابی هم         می زنیم تا گلوله هایش باز شود این کار برای لعاب دار تر شدن آش لازم است. سپس میوه های خشک (آلو- زرد آلو- زغال اخته - آلبالو) را داخل قابلمه میریزیم تا پخته شود- می توان قدری لواشک را بجای آن ها در کنار آن ها در آش استفاده کرد که آش را خوشمزه تر می کند.

بعد از پخته شدن مواد قبلی ، حبوبات و رشته را به محتویات آش اضافه کرده و سه قاشق پر رب گوجه فرنگی، یک سوم لیوان آبغوره  و کوفته قلقلی ها را اضافه می کنیم و می گذاریم آش        جا بیوفتد. در انتها با نعناع داغ روی آش را بعد از کشیدن به کاسه تزیین می کنیم.


نکته ها: معمولا رشته آش بسیار شور است و نیاز به افزودن نمک به آش را مرتفع می کند

غلظت آش را به دلخواه تنظیم کنید ولی این آش و آش دوغ از آش رشته تهران خیلی شل تر و آبکی تر است.