سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

سوتدی پلو (پلو با شیر)

نوعی پلو که فقط در اردبیل تهیه میشه سوتدی پلو است که همیشه با ماهی دودی یا قزل آلای سرخ کرده  یا انواع دیگر ماهی به همراه کشمش و خرما خورده میشه


مواد لازم

برنج  حسنی معطر   برای هر نفر یک پیمانه 


شیر گاو   به مقدار لازم(متناسب با مقدار برنج یعنی هر سه پیمانه برنج یک لیتر شیر لازم دارد)


کره     به مقدار دلخواه


کشمش  و  خرما  


دارچین و نمک 


ماهی دودی آب پز و پاک شده یا ماهی تازه 


طرز پخت:


ابتدا برنج پاک شده را شسته و در یک قابلمه تفلون نچسب ( حتما این مورد رعایت شود) به همراه کره و شیر و قدری نمک به صورت کته در شعله بسیار ملایم می پزیم. کافی است روی برنج در داخل قابلمه تا  دو انگشت شیر  داشته باشد . 

تا بخار شدن نصف شیر در ظرف باز بوده و شعله را خاموش می کنیم و بیست دقیقه می گذاریم همه شیر به خورد برنج برود. سپس دم کن روی قابلمه می گذاریم و روی شعله کم اجازه می دهیم در زمانی حدود بیست دقیقه کته  پخته شود. می توان وسط دم کشیدن آن را به قابلمه ای دیگر انتقال داد که به ته آن نان لواش و روغن جهت ته دیگ گذاشته شده است.

اما خود این نوع کته با شیر ته دیگ بسیار خوشرنگ و خوشمزه ای دارد .

ممکن است این پلو تماما با قدری زعفران به رنگ زرد نیز پخته شود.

کشمش و خرما نیز با کمی روغن داغ تفت داده شده و با دارچین و جهت رفع سردی ماهی در کنار آن خورده می شود.




عکس از              https://www.zibakade.com