-
حلیم
چهارشنبه 20 آذرماه سال 1398 14:10
در اردبیل پخت و فروش حلیم نسبت به شهرهای دیگر آذربایجان بیشتر متداول است و برای صبحانه ها در مغازه ها سرو می شود.دستور پختی که من استفاده میکنم:سیصد گرم بلغور گندمدویست گرم گوشت گردن یا دنده گوسفند یا مرغ یا بوقلمون بدون استخوانپیاز درشت یک عددکنجد قدریچوب دارچین کمینمک شکر یا دوشاب و پودر دارچین به میزان دلخواهکره...
-
تره اردبیل
چهارشنبه 27 بهمنماه سال 1395 01:12
در بهار و فصل رویش گیاهان تازه، خانم های اردبیل به جمع آوری گیاهان وحشی پرداخته و غذای لذیذی به نام تره می پزند. از این گیاهان به ترشک (اولیک)، گاو زبان بدل (قازان دولدوران)، سلین (شیرین تره)، اسفناج وحشی (شومو تره سی)، گل گاو زبان وحشی (بوزو بورنی)، شنگ (یملیک)، سلمک (یاغلیجا)، غاز ایاقی، گوش خرگوش (گویجه گئوزی) و...
-
سوتدی پلو (پلو با شیر)
چهارشنبه 10 تیرماه سال 1394 12:27
نوعی پلو که فقط در اردبیل تهیه میشه سوتدی پلو است که همیشه با ماهی دودی یا قزل آلای سرخ کرده یا انواع دیگر ماهی به همراه کشمش و خرما خورده میشه مواد لازم برنج حسنی معطر برای هر نفر یک پیمانه شیر گاو به مقدار لازم(متناسب با مقدار برنج یعنی هر سه پیمانه برنج یک لیتر شیر لازم دارد) کره به مقدار دلخواه کشمش و خرما دارچین...
-
قویماق
پنجشنبه 27 فروردینماه سال 1394 02:39
قویماق چیزی شبیه کاچی بوده و از غذاهای سنتی اردبیل بوده و خصوصا برای زنان زایمان کرده تدارک دید ه می شود و به صورت داغ هم سرو می شود مواد لازم کره 200 گرم آرد سفید اعلا 50 گرم شکر یک لیوان آب جوش داغ یک لیوان پر زعفران- زرد چوبه و دارچین قدری نخست زعفران را با اندکی آب جوش دم می کنیم تا رنگ بدهد. کره را در یک قابلمه...
-
یاوان آش
چهارشنبه 22 بهمنماه سال 1393 02:33
یاوان آش در اردبیل پخته میشه و من جایی دیگه ندیدم و برای سرما خوردگی بسیار نافعه مواد لازم دنده یا گردن گوسفند : نیم کیلو اسفناج و گشنیز خرد شده : نیم کیلو عدس پخته شده: یک لیوان برنج آش(حسنی): یک لیوان کره: 50 گرم نمک و زرد چوبه : قدری پیاز : یک عدد درشت ابتدا گوشت با استخوان گوسفندی کاملا به همراه زرد چوبه و یک پیاز...
-
دلمه برگ مو به سبک اردبیل
پنجشنبه 29 آبانماه سال 1393 23:18
دلمه برگ مو در اردبیل تفاوت هایی با سایر شهر های آذربایجان داره مثلا شیرین درست میشه و سبزی نداره و از گوشت چرخ کرده استفاده میشه دلمه تبریز فاقد گوشته و سبزی زیاد داره و شیرین نیست و با سیر سرو میشه مواد لازم: گوشت چرخ کرده چرب 250 گرم برنج آش پخته شده یک استکان لپه پخته شده نیم استکان شکر یک استکان سرکه نیم استکان...
-
دویماج
دوشنبه 26 آبانماه سال 1393 04:00
یکی از ساده ترین و قدیمی ترین غذا های اردبیل دویماج هست معمولا خرده های نان لواش را جمع نموده و از آن دویماج درست می کنند مواد لازم: خرده های نان لواش خشک 300 گرم پنیر گوسفندی 75 گرم کره آب شده 50 گرم آب نصف استکان خرده های نان لواش خشک ابتدا کوبیده میشه تا به اندازه دانه های عدس ریز شه سپس پنیر هم با یک کارد تیز به...
-
شیر برنج
دوشنبه 26 آبانماه سال 1393 03:22
برای درست کردن شیربرنج یا به عبارتی سوت دی آش لازمه که از برنج محلی حسنی استفاده کنید این برنج بسیار معطره و شکل گردتری داره و به برنج آش نیز معروفه مواد لازم شیر یک و نیم لیتر برنج پاک شده حسنی 200 گرم نمک بسیار کم دارچین - عرق بادرنجبویه- هل یا گلاب به دلخواه برنج و شیر سرد و مقدار خیلی کمی نمک داخل یک قابلمه با...
-
فسنجان به سبک اردبیل
چهارشنبه 4 اردیبهشتماه سال 1392 13:22
به نام خدا خورشت فسنجان در اردبیل آنگونه که در جاهای دیگر متداول است پخت نمی شود به نظر من این طرز پخت به دلیل همگن بودن مناسبت بیشتری برای پذیرایی از مهمانان دارد مواد مورد نیاز: گوشت مرغ یا گوشت گوسفند بدون چربی : نیم کیلو گرم رب انار ترش: دولیوان پیاز (ترجیها قرمز): نیم کیلوگرم روغن : دوقاشق غذاخوری نمک : قدری شکر:...
-
مرجی شورباسی
جمعه 30 فروردینماه سال 1392 20:00
شوربای عدس یا به ترکی مرجی شورباسی یکی از خوراک های لذیذ آذربایجان و اردبیل است برای پختن آن به مواد زیر نیاز داریم گوشت دنده یا گردن گوسفند با استخوان: نیم کیلو گرم عدس : نیم کیلوگرم آلوچه قزوین یا مراغه ( آلوچه های خشک و درشت به رنگ تیره) : شش عدد پیاز درشت: یک عدد نمک و فلفل و زرد چوبه: قدری طرز پخت: گوشت را با...
-
قیمه اردبیل
دوشنبه 26 فروردینماه سال 1392 10:03
برای پخت قیمه اردبیل از گوشت چرخ کرده استفاده می شود و کاملا با قیمه مصطلح در جاهای دیگر تفاوت دارد مواد لازم گوشت چرخ کرده 500 گرم پیاز رنده شده یک عدد درشت لپه پخته شده یک پیمانه زرشک دو قاشق غذا خوری پیاز سرخ شده نصف پیمانه رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری روغن- نمک - فلفل- زرد چوبه- خلال بادام -آبغوره قدری روش پخت:...
-
کوفته اردبیل
چهارشنبه 1 شهریورماه سال 1391 11:59
کوفته ای که در اردبیل رایج است تفاوت هایی با کوفته تبریزی دارد. اصلی ترین تفاوت کوچکتربودن، استفاده نکردن از سبزی ، لپه و برنج زیاد در این کوفته می باشد و گوشت بیشتری دارد. مواد مورد نیاز برای چهار نفر گوشت چرخ کرده (مخلوط گاوی و گوسفندی) نیم کیلو گرم تخم مرغ : یک عدد لپه یخته: نصف لیوان برنج آش: یک چهارم لیوان پیاز...
-
آش رشته اردبیل
شنبه 28 مردادماه سال 1391 10:47
سلام آش رشته ای که خصوصابه عنوان نذری در مناسبت ها در اردبیل پخته می شود با آش رش سایر شهر ها تفاوت اساسی دارد و سبزی ندارد مواد لازم برای آش رشته اردبیل رشته : نیم کیلو گرم پیاز درشت : یک عدد حبوبات پخته شده : شامل عدس - نخود- لوبیا سفید - لوبیا چیتی مجموعا دو لیوان آلبالو تازه یا خشک : یک سوم لیوان آرد : دو قاشق پر...
-
خورشت پیچاخ قیمه
دوشنبه 26 تیرماه سال 1391 14:12
از غذاهایی که منحصرا مربوط به اردبیل می باشد خورشت پیچاخ قیمه است و در مراسم رسمی با پلو استفاده می شود به طوری که برای هر نفر جداگانه در یک بشقاب سرو می گردد. مواد لازم برای 6 نفر گوشت بدون استخوان ترجیحا گوسفندی: نیم کیلو گرم تخم مرغ: شش عدد خلال بادام درختی: نیم لیوان پیاز سرخ شده : یک لیوان رب گوجه فرنگی- آب غوره...
-
فرنی
یکشنبه 25 تیرماه سال 1391 14:29
برای ماه مبارک رمضان سر سفره ی افطاری در اردبیل از فرنی و مربای گل سرخ استفاده می شود دستور تهیه: شیر : یک لیتر آرد برنج : سه قاشق غذا خوری سر خالی دارچین برای تزئین ، شکر ، هل یا عرق شاهسپرم در صورت تمایل ابتدا آرد برنج را در شیر سرد حل نموده و کاملا به هم می زنیم بعد قابلمه را در روی اجاق با شعله ی ملایم می گذاریم و...
-
آش دوغ اردبیل
شنبه 24 تیرماه سال 1391 17:44
آش دوغ اردبیل (سرعین) مواد لازم: نخود پخته : یک لیوان آرد برنج یا گندم : یک قاشق غذاخوری پر برنج حسنی : نصف لیوان (برنج معطر که به برنج آش هم مشهور است) دوغ : سه لیتر سبزی شامل تره- گشنیز- شوید و دو بوته سیر: مجموعا نیم کیلو گرم گوشت چرخ کرده : 100 گرم پیاز کوچک : یک عدد نعناع خشک: دوقاشق غذاخوری(یک قاشق برای کوفته و...
-
اولین پست
شنبه 24 تیرماه سال 1391 17:07
در کتاب های آشپزی معمولا دستور غذاهای محلی بسیار خلاصه و رفع تکلیفی آورده شده و خطاهای فاحشی در آن ها به چشم میخورد این ضعف مرا بر آن داشت که تجربه های شخصی خود را در مورد غذاهای آذربایجانی برای آن هایی که به دنبالش هستند ارائه کنم شیوه های آشپزی هر قوم گذشته تاریخی و عمق فرهنگ و مدنیت آن را جلوه گر می سازد و ضبط و...