سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

فسنجان به سبک اردبیل

به نام خدا


خورشت فسنجان در اردبیل آنگونه که در جاهای دیگر متداول است پخت نمی شود

به نظر من این طرز پخت به دلیل همگن بودن مناسبت بیشتری برای پذیرایی از مهمانان دارد


مواد مورد نیاز:


گوشت مرغ یا گوشت گوسفند بدون چربی : نیم کیلو گرم


رب انار ترش: دولیوان


پیاز (ترجیها قرمز): نیم کیلوگرم


روغن : دوقاشق غذاخوری


نمک : قدری


شکر: نصف استکان


مغز گردو: صد گرم


طرز تهیه:


مرغ یا گوشت را آب پز  می کنیم تا زمانی که دولیوان از آب آن حد اقل باقی مانده باشد- سپس آن را به قطعاتی به اندازه نصف قوطی کبریت خرد می کنیم. پیاز ها را پوست کنده و با کمی آب، کاملا آب پز نموده و له می کنیم- رب انار و روغن و نمک و شکر و گردو های خرد شده (به اندازه نخود) و پیاز آب پز له شده را به گوشت و آبگوشت آن اضافه نموده و در شعله ملایم می گذاریم تا جا بیوفتد- این کار ممکن است تا یک ساعت طول بکشد- بعد از جا افتادن باید به روغن افتاده و مانند رب گوجه فرنگی سفت بوده و اصلا شل و روان نباشد!


باید در این خورشت لذیذ قطعات گردو و گوشت معلوم بوده و به هیچ وجه از مرغ یا گوشت درسته استفاده نمی گردد.


پیاز آب پز و رب انار حجم این خورشت را افزایش داده و باعث قوام آن می شود- پیاز آب پز این ترکیب در  فسنجان سایر شهر ها استفاده نمی شود و مختص اردبیل است.



عکس از  http://vista.ir