سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

شیر برنج

برای درست کردن شیربرنج یا به عبارتی سوت دی آش لازمه که از برنج محلی حسنی استفاده کنید

این برنج بسیار معطره و شکل گردتری داره و به برنج آش نیز معروفه


مواد لازم

شیر یک و نیم لیتر

برنج پاک شده حسنی 200 گرم

نمک  بسیار کم 

دارچین - عرق بادرنجبویه- هل یا گلاب  به دلخواه


برنج و شیر سرد و مقدار خیلی کمی نمک داخل یک قابلمه با دیواره بلند ریخته میشه و  با شعله پایین در حدود یک ساعت به ملایمت می پزه تا حسابی لعاب بندازه ولی باید مواظب بود ته نگیره و خیلی سفت نشه (در حد ماست شل)

چون بعد از سرد شدن خودشو بیشتر می بنده


سپس در کاسه های کوچک ریخته میشه و با دارچین تزئین میشه

نوع اصلی این آش فاقد شکره ولی می توان در اول کار تا نیم لیوان شکر نیز به آن افزود که بچه ها اینجوری بیشتر دوست دارن

برای عطر بیشتر به هنگام پخت از دانه های هل یا کمی گلاب یا  عرق بادرنجبویه هم میشه استفاده کرد. در آخر باید دانه های هل از ظرف آش خارج شوند


این آش خیلی زود شور میشه پس در مصرف نمک باید بسیار دقت کرد

و مواظب بود که خیلی شیرش بخار نشه تا سفت شه و برنج هاش کاملا بپزه - در صورت لزوم می توان مقدار بیشتری شیر به هنگام سفت شدن به آن افزود.

به هیچ وجه آب به هنگام پخت به آن اضافه نکنید چون آش بی مزه میشه و در تزئین آن و افزودن مواد معطر زیاده روی نکنید.


این آش به تنهایی یا همراه با مربای گل و دیگر مرباها خورده میشه

در نذری ماه محرم از این آش هم بسیار استفاده میشه خصوصا با شیر گوسفند و در دهات اردبیل



عکس برگرفته از http://kitchen.persianblog.ir/post/79/



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد