سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

حلیم

در اردبیل پخت و فروش حلیم نسبت به شهرهای دیگر آذربایجان بیشتر متداول است و برای صبحانه ها در مغازه ها سرو می شود.


دستور پختی که من استفاده میکنم:


سیصد گرم بلغور گندم

دویست گرم گوشت گردن یا دنده گوسفند یا مرغ یا بوقلمون بدون استخوان

پیاز درشت   یک عدد

کنجد     قدری

چوب دارچین      کمی

نمک   شکر یا دوشاب و    پودر دارچین  به میزان دلخواه

کره پنجاه گرم

شیر     یک لیوان

آب     به مقدار لازم

آرد گندم   یک قاشق پر

بلغور جداگانه در ظرف بزرگی با آب زیاد و شعله کم و در ظرف نچسب به مدت حدود یک ساعت با هم زدن کافی که ته نگیرد کاملا پخته می شود و به اندازه آش شل است و آبش را کاملا نکشیده.

گوشت با پیاز خامی که چهار قسمت کرده ایم بار گذاشته می شود تا کاملا آب پز شود و یک لیوان آبگوشت داشته باشد.

گوشت پخته شده با آبگوشت و یک قاشق آرد و بلغور گندم پخته شده را داخل مخلوط کن می ریزیم و کاملا یکدست  میکس می کنیم. 

قدیما با هاون می کوبیدند که کشسانی آن بیشتر می شود.

نکته: این مخلوط چون شل است کاملا راحت میکس می شود.

در قابلمه نچسب گودی همه مواد را بعلاوه  چوب دارچین وکمی نمک و نصف کنجد و شیر  ریخته و حدود یک ساعت دیگر با شعله ملایم و هم زدن می پزیم تا جا بیوفتد.

در انتها چوب دارچین ها را جدا کرده و کره را اضافه کرده و در ظرف اصلی ریخته و با بقیه کنجد و پودر دارچین و شکر یا شیره یا عسل آن را تزئین می کنیم.


گاها بعضیا بدون شیرینی اش را می پسندند.

مهمترین نکته در پخت حلیم آنست که ته نگیرد چون بلغور  زود می چسبد و می سوزد.

افزودن آرد و شیر آن را خوشرنگ و  لعابدار و کش سان می کند.

از این مقدار مواد تا دو کیلو حلیم به دست می آید.



عکس از  joolipooli.ir