سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

تره اردبیل

در بهار و فصل  رویش گیاهان تازه، خانم های اردبیل به جمع آوری گیاهان وحشی پرداخته و غذای لذیذی به نام تره می پزند.

از این گیاهان به  ترشک (اولیک)، گاو زبان بدل (قازان دولدوران)، سلین (شیرین تره)،  اسفناج وحشی (شومو تره سی)، گل گاو زبان وحشی (بوزو بورنی)، شنگ (یملیک)، سلمک (یاغلیجا)، غاز ایاقی، گوش خرگوش (گویجه گئوزی) و بارهنگ (بزوشا) می توان اشاره کرد.

بهترین گیاهان در این زمینه شومو تره سی یا همان اسفناج وحشی و غازایاقی می باشد.



شومی تره سی یا اسفناج وحشی         



 غازایاقی 


مواد لازم:

سبزی  وحشی  مانند ترکیبی از  اسفناج و غازیاقی و اسفناج معمولی: نیم کیلو

لپه  پخته شده :  نیم استکان 

تخم مرغ : دو عدد 

برنج  پخته شده :   نیم استکان 

زرشک :   یک قاشق

نمک و فلفل و زردچوبه:  قدری

پیاز درشت :   یک عدد

سیر :  دو حبه

کره :  دو قاشق

طرز پخت:

ابتدا لپه و برنج را می پزیم ، پیاز را خلالی نموده و تفت می دهیم تا طلایی شود. سبزی های وحشی را خرد نموده و آب پز می کنیم و  در ماهیتابه ریخته و  با زردچوبه در کره تفت می دهیم و سپس پیاز سرخ شده، زرشک، نمک و فلفل ، سیر کوبیده، لپه و برنج را به آن اضافه نموده و مخلوط می کنیم، در آخر دو عدد تخم مرغ به آن ها اضافه نموده و روی شعله هم میزنیم تا کاملا بپزد. 

این غذا با نان خورده می شود

گاها برنج استفاده نمی گردد و کمی گوشت چرخکرده به غذا اضافه می شود

بعضی ها بجای زرشک از رب انار استفاده می کنند.


عکس از                                                      http://www.tishineh.com