سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

مرجی شورباسی

شوربای عدس یا به ترکی مرجی شورباسی یکی از خوراک های لذیذ آذربایجان و اردبیل است


برای پختن آن به مواد زیر نیاز داریم


گوشت دنده یا گردن گوسفند با استخوان:  نیم کیلو گرم


عدس : نیم کیلوگرم


آلوچه قزوین یا مراغه ( آلوچه های خشک و درشت به رنگ تیره) : شش عدد


پیاز درشت: یک عدد


نمک و فلفل و زرد چوبه: قدری


طرز پخت:


گوشت را با پیاز  و ادویه تفت داده و آب پز می کنیم تا کاملا پخته شود- عدس را که قبلا خیس کرده ایم پخته و به گوشت اضافه نموده و با آلوچه خشک بار می گذاریم تا جا بیوفتد-  بعد از جا افتادن باید به اندازه خوراک های متداول دیگر آب کافی داشته باشد. این غذا در کاسه سرو شده و با نان خورده می شود.





 عکس از مطبخ رویا                  http://liliangol.persianblog.ir/post/3


قیمه اردبیل

برای پخت قیمه اردبیل از گوشت چرخ کرده استفاده می شود و کاملا با قیمه مصطلح در جاهای دیگر تفاوت دارد


مواد لازم


گوشت چرخ کرده       500 گرم


پیاز رنده شده           یک عدد درشت


لپه پخته شده          یک پیمانه


زرشک                  دو قاشق غذا خوری


پیاز سرخ شده          نصف پیمانه


رب گوجه فرنگی        دو قاشق غذا خوری


روغن-  نمک - فلفل- زرد چوبه- خلال بادام -آبغوره             قدری


روش پخت:


ابتدا لپه و پیاز سرخ شده را آماده نموده سپس گوشت را به همراه  پیاز رنده شده، زرشک، خلال بادام، زرد چوبه، نمک، فلفل و یک قاشق پر روغن در ماهیتابه قدری تفت داده و با یک لیوان آب میپزیم  تا  آب خود را کشیده و به روغن بیوفتد و قدری سرخ شود سپس به آن یک قاشق آبغوره(درصورت تمایل)، رب گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده و لپه را افزوده و کمی تفت می دهیم تا قیمه آماده شود. این غذا معمولا در شب عید به همراه پلو استفاده می شود.


عکس از : ashpazbashiazin67.parsiblog.com