سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

کوفته اردبیل

کوفته ای که در اردبیل رایج است تفاوت هایی با کوفته تبریزی دارد. اصلی ترین تفاوت کوچکتربودن، استفاده نکردن از سبزی ، لپه و برنج زیاد در این کوفته می باشد و گوشت بیشتری دارد.


مواد مورد نیاز برای چهار نفر


گوشت چرخ کرده (مخلوط گاوی و گوسفندی) نیم کیلو گرم


تخم مرغ : یک عدد


لپه یخته: نصف لیوان


برنج آش: یک چهارم لیوان


پیاز متوسط : دوعدد


مغز گردو، مغز بادام، نعناع ،  مرزه، و ریحان خشک، آلو بخارا، زرشک، زردچوبه، فلفل، روغن


نباتی  و نمک: قدری


روش تهیه:


تخم مرغ و لپه را آب پز می کنیم


گوشت چرخ کرده را به همراه نمک و زرد چوبه و فلفل و یک عدد پیاز و لپه پخته شده آسیاب


می کنیم تا سفت و چسبناک شود. به آن برنج خشک نیم دانه و پودر نعناع و مرزه و


ریحان(مجموعا سه قاشق غذاخوری) افزوده و مخلوط می کنیم و آن را به دو قسمت


مساوی تقسیم کرده و مثل خمیر پهن نموده و در داخل آن نصف تخم مرغ، کمی


گردو و بادام و پیاز سرخ شده و آلو و زرشک گذاشته و به حالت گرد در آورده و


خوب رویش را صاف می کنیم تا باز نشود


کوفته باید به درشتی یک پرتغال تامسون باشد!


در ته قابلمه گودی یک قاشق روغن ریخته و پیازی داخل آن سرخ می کنیم و کمی رب گوجه


فرنگی و زرد چوبه به روغن و پیاز اضافه نموده و کوفته ها را به ملایمت درون قابلمه


می اندازیم و حدود دولیتر آب جوش را آرام آرام از کنار کوفته ها به ظرف اضافه نموده  و


  تا به جوش آمدن صبر می کنیم. بعد شعله را کم کرده و تا پخته شدن کامل کوفته


ها که حدود یک ساعت طول می کشد در ظرف را می گذاریم


وقتی آب کوفته به حدود دو لیوان رسید برای سرو آماده است.


نخست آب کوفته به صورت ترید با نان سنگک و ترشی و پیاز سرو می شود سپس خود آن ها.



عکس از سوران: http://www.sooran.com