شوربای عدس یا به ترکی مرجی شورباسی یکی از خوراک های لذیذ آذربایجان و اردبیل است
برای پختن آن به مواد زیر نیاز داریم
گوشت دنده یا گردن گوسفند با استخوان: نیم کیلو گرم
عدس : نیم کیلوگرم
آلوچه قزوین یا مراغه ( آلوچه های خشک و درشت به رنگ تیره) : شش عدد
پیاز درشت: یک عدد
نمک و فلفل و زرد چوبه: قدری
طرز پخت:
گوشت را با پیاز و ادویه تفت داده و آب پز می کنیم تا کاملا پخته شود- عدس را که قبلا خیس کرده ایم پخته و به گوشت اضافه نموده و با آلوچه خشک بار می گذاریم تا جا بیوفتد- بعد از جا افتادن باید به اندازه خوراک های متداول دیگر آب کافی داشته باشد. این غذا در کاسه سرو شده و با نان خورده می شود.
عکس از مطبخ رویا http://liliangol.persianblog.ir/post/3