قویماق چیزی شبیه کاچی بوده و از غذاهای سنتی اردبیل بوده و خصوصا برای زنان زایمان کرده تدارک دیده می شود
و به صورت داغ هم سرو می شود
مواد لازم
کره 200 گرم
آرد سفید اعلا 50 گرم
شکر یک لیوان
آب جوش داغ یک لیوان پر
زعفران- زرد چوبه و دارچین قدری
نخست زعفران را با اندکی آب جوش دم می کنیم تا رنگ بدهد.
کره را در یک قابلمه نچسب و گود در دار روی شعله به آرامی آب نموده و پس از داغ شدن آرد را داخل آن ریخته و تفت می دهیم تا طلایی شود.
سپس یک قاشق چایخوری پر زرد چوبه را اضافه نموده و مخلوط می کنیم و آب جوش را داخل مواد ریخته و با یک قاشق بزرگ چوبی خوب هم می زنیم تا به حالت فرنی مانند در آید .
بلافاصله شکر و زعفران را افزوده و در شعله بسیار ملایم در ظرف را می گذاریم تا قویماق حد اقل به مدت بیست دقیقه دم بکشد و سفت شود.
بعد از اینکه قویماق خودش را بست و حتی ته دیگ نازکی تشکیل داد(که بسیار خوشمزه است و من عاشقشم!) شعله را خاموش نموده و در بشقاب کشیده و با کمی دارچین آن را سرو می کنیم.
عکس از http://www.citypedia.ir/
به به قویماخ
وای من یک بار توی بچپی خوردم و هنوز مزه ی ته دیگش زیر زبونمه
مرسی از طرز تهیه ایشالله به زودی درست میکنم.
نوش جان
وای من الان دیدم اینو. تو بچگی خوردم اون ته دیگش منو کشته. اما هیچ وقت کسی نبود دوباره درست کنه حالا خودم دست به کار میشم به خاطر دل کوچیک خودم. ممنون که سایتتون را معرفی کردید در وبلاگ زمزم.
ممنون ، ظرفشو نچسب انتخاب کنید و بذارید نیم ساعتی با شعله کم ته دیگ ببنده
من نتونسنم درستش کنم آرداش رو سوزوندم
آرد کم تفت داده میشه
بازم امتحان کنید
سلام خیلی خوبه شکرو با اب زعفران قاطی کنیم یا همین جور خشک اضافه کنیم
خب بهتره زعفران دم کرده استفاده کنید
بعد از پختن آرد تفت داده شده در روغن، شکر خشک داخلش ریخته میشه و هم زده میشه با زعفران
قویماق فقط با نمک، اصلا با شکر نمیچسبه