سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید
سرآشپز اردبیل

سرآشپز اردبیل

مطالب این وبلاگ را با ذکر منبع آن استفاده نمایید

تره اردبیل

در بهار و فصل  رویش گیاهان تازه، خانم های اردبیل به جمع آوری گیاهان وحشی پرداخته و غذای لذیذی به نام تره می پزند.

از این گیاهان به  ترشک (اولیک)، گاو زبان بدل (قازان دولدوران)، سلین (شیرین تره)،  اسفناج وحشی (شومو تره سی)، گل گاو زبان وحشی (بوزو بورنی)، شنگ (یملیک)، سلمک (یاغلیجا)، غاز ایاقی، گوش خرگوش (گویجه گئوزی) و بارهنگ (بزوشا) می توان اشاره کرد.

بهترین گیاهان در این زمینه شومو تره سی یا همان اسفناج وحشی و غازایاقی می باشد.



شومی تره سی یا اسفناج وحشی         



 غازایاقی 


مواد لازم:

سبزی  وحشی  مانند ترکیبی از  اسفناج و غازیاقی و اسفناج معمولی: نیم کیلو

لپه  پخته شده :  نیم استکان 

تخم مرغ : دو عدد 

برنج  پخته شده :   نیم استکان 

زرشک :   یک قاشق

نمک و فلفل و زردچوبه:  قدری

پیاز درشت :   یک عدد

سیر :  دو حبه

کره :  دو قاشق

طرز پخت:

ابتدا لپه و برنج را می پزیم ، پیاز را خلالی نموده و تفت می دهیم تا طلایی شود. سبزی های وحشی را خرد نموده و آب پز می کنیم و  در ماهیتابه ریخته و  با زردچوبه در کره تفت می دهیم و سپس پیاز سرخ شده، زرشک، نمک و فلفل ، سیر کوبیده، لپه و برنج را به آن اضافه نموده و مخلوط می کنیم، در آخر دو عدد تخم مرغ به آن ها اضافه نموده و روی شعله هم میزنیم تا کاملا بپزد. 

این غذا با نان خورده می شود

گاها برنج استفاده نمی گردد و کمی گوشت چرخکرده به غذا اضافه می شود

بعضی ها بجای زرشک از رب انار استفاده می کنند.


عکس از                                                      http://www.tishineh.com


نظرات 8 + ارسال نظر
آسمان شنبه 12 فروردین‌ماه سال 1396 ساعت 12:43 ق.ظ

این وبلاگ خیلی عالیه واقعا دستتون درد نکنه
اجازه بدبد سال نو هم تبریک بگم خدمتتون

من یه سوال داشتم ازتون آیا قیمه پیچاق به تازگی وارد غذای اردبیل شده؟ من قبلا هیچوقت ندیده بودم این غذا رو حتی توی عروسی های هتل و تالار هم نبود ولی بعد از سال 89 90 توی هر مهمونی که میریم این غذا هم هست و می گن از غذاهای قدیمیه اردبیل هست در حالیکه من و اطرافیانم چند سالی هست که با این غذا آشنا شدیم.

پیچاق قیمه غذای تازه ای نیست
ممکنه بعضی از تالار ها اونو ارائه ندهند. مخصوصا جدید ها
ممنون از نظر لطف شما

پریسا یکشنبه 10 اردیبهشت‌ماه سال 1396 ساعت 12:44 ب.ظ

عالیه مطالب سایت

ممنونم

پونی دوشنبه 23 مرداد‌ماه سال 1396 ساعت 07:39 ب.ظ http://pppooonnnyyy.blogfa.com/

پیچاق قیمه از اصیلترین غذا های اردبیله که داز دیرباز خصوصا در عروسی ها استفاده میشه

مهربانو شنبه 15 تیر‌ماه سال 1398 ساعت 09:09 ق.ظ http://baranbahari52.blogsky.com/


عاالی بود . کاش این سبزی های محلی و معطر رو در دسترس داشتم

در هر منطقه ای در فصل بهار سبزی های محلی خاصی جمع آوری و به فروش میرسه

اگر نبود با اسفناج و سبزیجات اهلی تهیه میشود کرد

ارادت

شیوا دوشنبه 1 اردیبهشت‌ماه سال 1399 ساعت 05:12 ب.ظ

شومو تره سی را امروز پختم خوردیم. عالی بود جاتون خالی...

نوش جان

زهرا پنج‌شنبه 18 فروردین‌ماه سال 1401 ساعت 10:19 ب.ظ

سلام و درود
امروز برای تره کوهی از اردبیلی اصیل دستور پخت گرفتم و الان دقیقا تو این سایت خوندم.
عالی ممنون از اشتراک گذاریتون

سعی میکنم دستور اصلی رو بذارم

ندا یکشنبه 28 فروردین‌ماه سال 1401 ساعت 07:15 ب.ظ

مامان من اردبیلیه میگه قدیم ها چون مرغ ماشینی نبود پیچاق قیمه جزو غذاهای تشریفاتی برای مراسمات به خصوص عروسی هابوده این غذا جزو غذاهای سنتی اردبیله شاید به علت گران بودن مواد اولیه ش فقط اشرافهاازاین غذاتو مراسماتشون استفاده می کردند برای همینه برای عده ای نا آشناست

الان هم خلال بادام درختی واقعی نیست و از خلال بادام زمینی استفاده میشه
زنده باشین

فریبا عارف شنبه 3 اردیبهشت‌ماه سال 1401 ساعت 11:24 ق.ظ

ممنون از دستور عالیتون این سبزی هارو میشه فریز کرد وبه چه صورت

سلام
میشه برای اینکه جای کمتری در فریزر بگیره اونها رو بخار پز کرد و گذاشت فریزر

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد